Bai pregatite pentru cosmetica

20-05-2015 / Blog amenajari bai

Astăzi vom discuta niţel despre o singură zonă din baie, respectiv partea dedicată cosmeticii – zona cu oglinzi şi chiuvetă. Indiferent că te speli pe dinţi, că-ţi storci un coş, că te pensezi, că te machiezi sau că te bărbiereşti, tot cosmetică se numeşte. Iar zona unde persoanele din casă se ocupă de aspectul lor trebuie să arate bine, să fie iluminată bine şi să cuprindă şi spaţii de depozitare.

 

Nu pot lipsi oglinzile.

 

Nu există casă fără oglinzi şi, deşi acestea pot accesoriza orice cameră dintr-o locuinţă, cu siguranţă oglinzile nu pot lipsi din baie. Poţi alege unele mari cât un perete şi fără rame sau oglinzi rotunde cu rame ornamentale cu motive vegetale.

 

Modelul propriu-zis şi dimensiunile oglinzii nu contează foarte mult atât timp cât îţi permit să îţi vezi chipul după ce te speli pe faţă dimineaţa. Pur şi simplu, oglinzile nu pot lipsi din baie.

 

Trebuie să poziţionezi corect corpurile de iluminat.

 

În baie este necesar să ai minimum două tipuri de iluminat: un corp pentru lumina generală şi minimum o sursă de lumină lângă chiuvetă şi oglindă (exact deasupra oglinzii sau în lateralele acesteia), pentru a putea avea vizibilitate maximă atunci când te ocupi de cosmetizarea propriului chip.

 

Orice operaţiune ce necesită atenţie pentru detalii (pensat, machiaj, bărbierit etc) presupune o iluminare cât mai bună a suprafeţei de lucru şi, de data aceasta, suprafaţa de lucru este chiar faţa ta. Pentru că faţa este primul lucru pe care alţi oameni le observă la noi, avem nevoie ca aceasta să fie îngrijită corespunzător şi, deci, fără umbre de fard aplicate aiurea, fără tăieturi rezultate în urma bărbieritului cu o lumină poziţionată incorect. 

 

Mai multe sugestii privind corpurile de iluminat din baie poţi găsi aici

 

Poţi alege orice stil de amenajare.

 

Precum am încercat să ilustrăm şi prin imaginile din galeria foto, stilul de amenajare al băii şi a zonei de cosmetică implicit poate fi oricare. Totul depinde de gustul tău şi de atmosfera care vrei să te întâmpine atunci când intri în baie. Poţi alege culori vii, culori închise sau culori deschise, poţi alege decoraţiuni cu aer antic sau un stil minimalist – poţi jongla oricum vrei cu stilurile de amenajări interioare.

 

Ai nevoie de spaţii de depozitare diferite.

 

Spaţii de depozitare diferite înseamnă că este nevoie de etajere, de agăţători şi de dulapuri, de diferite dimensiuni şi poate chiar din diferite materiale. Aşa cum poţi observa în galeria foto, unele dulapuri pot fi ascunse în spatele oglinzii, altele sunt poziţionate în lateralul oglinzii, iar alte spaţii de depozitare sunt poziţionate dedesuptul chiuvetei.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.