TIOR

Bai cu elemente industriale

Stilul industrial este uşor de adaptat pentru orice locuinţă, chiar şi pentru cele vechi, unde contrastul dintre clasic sau tradiţional şi industrial creează un efect estetic şi mai puternic. De data aceasta vom discuta despre elementele stilului industrial în baie, pentru ca tu să vezi cum arată şi acestea şi, când va veni vremea amenajării băii şi pentru tine, să ştii întocmai ce îţi doreşti.

 

Materiale nefinisate

 

Mai sus am scris că stilul industrial se potriveşte chiar şi caselor vechi. Este necesar să nuanţăm puţin: stilul industrial se potriveşte cel mai bine în clădirile vechi, acolo unde pereţii sunt nefinisaţi, unde se vede forma brută a cimentului sau a cărămizilor. Aici se potriveşte cel mai bine stilul industrial.

 

Totul trebuie să aibă aspectul acela "raw": brut, nefinisat, simplu, masiv. Dacă vrei o baie în stil industrial, nu vei avea nici fotolii din catifea aici, nici oglinzi foarte mari şi luminoase, ci totul va arăta ca şi cum ai transforma în baie o fostă hală industrială.

 

Fier. Ciment. Faianţă "ieftină". Lemn.

 

Îţi aminteşti faianţa aceea albă care era folosită în vremea comunismului pentru toate finisajele de peste tot? Aceea este perfectă ca element al stilului industrial! La fel de bine se potrivesc şi detaliile din fier, ciment sau lemn, atât timp cât sunt cât mai simple, cât mai puţin modificate, cât mai puţin şlefuite.

 

Detalii întunecate

 

Lumina trebuie potrivită temei: trebuie să fie suficient de puternică pentru ca bărbaţii să se poată bărbieri corect şi femeile să îşi poată epila picioarele la perfecţie fără să se taie sau să se accidenteze în vreun fel. Totuşi, lumina dintr-o baie în stil industrial nu va avea niciodată acea strălucire din baia unui hotel, nici nu va fi colorată precum cea din baia unui butic drăguţ.

 

De asemenea, toate detaliile trebuie să fie cât mai sobre, în culori închise: adezivul (chitul dintre plăcile de faianţă sau gresie), suportul pentru prosoape, coşul de gunoi, coşul de rufe, săpuniera şi aşa mai departe – toate acestea trebuie să fie în culori închise.

 

Chiuvete din inox

 

Chiuvete din inox au şi ele mai multe modele, mai multe nuanţe – o poţi alege pe cea potrivită gusturilor tale sau poţi întotdeauna să îţi creezi propria chiuvetă dacă ai puţină răbdare, puţină îndemânare şi puţină imaginaţie, dar şi mijloacele şi materialele necesare.

 

Minimumul de accesorii

 

După toată munca depusă până acum ar fi păcat să strici totul cu un candelabru sau un tablou pretenţios: recomandat este să optezi pentru cât mai puţine accesorii dacă nu deloc. Scopul este să nu distragi atenţia privitorului de la toate materialele raw, alese cu atâta grijă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI