TIOR

Amenajarea unei bai... adolescentine

Fiecare încăpere trebuie decorată după gusturile celor care vor folosi acea cameră. Aşadar, dacă amenajezi o baie pentru un adolescent, aceasta trebuie să arate ca atare. Majoritatea locuinţelor au o singură baie, aşa că aceasta va fi amenajată în mod neutru, pentru a fi pe placul tuturor, însă, dacă trăieşti într-o casă mai spaţioasă, unde părinţii au baia loc şi copii baia lor, sala de baie trebuie amenajată potrivit gusturilor şi necesităţilor fiecărei vârste în parte.

 

Culori vii şi modele după gust

 

Fiecare persoană are o culoare preferată. Cel mai adesea, este ideal ca oamenii să se înconjoare de culorile care le plac, pentru a-şi crea o dispoziţie bună, constructivă. Pentru adolescenţi, este cu atât mai important să fie folosite culorile preferate la amenajarea spaţiului, întrucât au nevoie de sentimentul de apartenenţă într-un loc, iar planul fizic, concret, se confundă adesea cu planul emoţional ori se proiectează în acesta.

 

Locuri pentru depozitat toate ninimicurile

 

Adolescenţa este vârsta când se încearcă toate lucrurile care par interesante şi care sunt accesibile, acestea fiind diferite accesorii, cosmetice, parfumuri şi alte lucruri asemănătoare. Pentru ca aceastea să poată fi păstrate în ordine, este nevoie ca baia, spaţiul unde cosmeticele şi accesoriile sunt folosite, să aibă suficiente spaţii de depozitare pentru toţi copiii (indiferent de vârsta lor) din casă şi pentru toate lucrurile lor.

 

Lumină din plin

 

Oricine a scăpat vreodată ceva pe jos şi oricine s-a machiat sau s-a bărbierit vreodată (da, aceste trei tipuri de acţiuni implică pe toată lumea) ştie că este nevoie ca mai ales în baie să fie lumină peste tot: sub mobilier, unde ai scăpat încheietoarea de la cercei, lângă oglindă, pentru a te putea machia sau bărbieri, în tavan, pentru o atmosferă prietenoasă. Şi copiii, şi copiii mai mari (adică adolescenţii) au nevoie de lumină din plin, atât în dormitoare şi bucătărie, cât şi în baie, unde îşi vor examina corpul cu ocazia fiecărei noi schimbări apărute.

 

Accesorii de tot felul

 

Accesoriile pot fi văzute ca acele modificări în structura construită a băii sau ca diferite obiecte din lemn sau din plastic folosite pentru decorarea băii, respectiv o treaptă sau o nişă în duş, un scăunel unde să ţii prosopul, o etajeră pentru odorizantul de cameră şi periuţa de dinţi, o perdea lângă cadă şi aşa mai departe.

 

Pentru copiii mici care vor folosi această baie, lasă la îndemână un taburet pitic pe care să se poată sui pentru a ajunge să se spele pe dinţi. Pentru adolescenţi, instalează un dulap mai sus unde să îşi pună lucrurile fără ca frăţiorii mai mici să le poată exploata.

 

Pentru mai multe recomandări pentru amenajarea băii, click aici, iar pentru amenajarea spaţiilor pentru copiii de toate vârstele, click aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI