TIOR

Amenajarea baii – perfectiune in intimitate

În camera pentru o singură persoană sau sala tronului, oricum ai vrea să numeşti baia, trebuie că fiecare membru al familiei să se simtă bine: confortul este regula primordială, iar intimitatea nu trebuie să fie violată în niciun fel. Cât despre detalii...

 

Alege o paletă cromatică naturală.

 

Pentru a te asigura că toată lumea din casă este mulţumită de alegerea ta pentru culorile din baie, optează pentru nonculori sau, şi mai bine, pentru culori neutre (paletă cromatică naturală presupune mai multe nuanţe de maro, crem, bej şi, eventual, pasteluri).

 

Ia în considerare şi elemente moderne, şi elemente vintage.

 

Dintre elementele vintage, îţi recomandăm căzile cu picioare despre care îţi vorbeam aici şi bazinul suspendat despre care îţi povesteam în acest articol. Cât despre elementele moderne, le poţi vedea în cele mai pretenţioase cataloage ale magazinelor de specialitate, precum şi în câteva dintre imaginile din galeria foto de mai sus.

 

Recomandarea generală este să îmbini elementele vintage (dulapuri vintage pentru prosoape, decoraţiuni vintage etc) cu elementele moderne (instalaţii cu design simplu, studiat, nonconformist).

 

Alege: cadă sau cabină de duş?

 

Îţi place mai mult să stai să te relaxezi într-o cadă plină cu spumă sau să faci duşuri rapide şi revigorante? Dacă spaţiul îţi permite, ideal ar fi să instalezi ambele variante: şi cadă, şi duş (cu cabină sau fără – important este să existe o scurgere la locul potrivit), însă dacă ai o baie mică va trebui să alegi şi, în cazul când trebuie să faci astfel de alegeri este recomandat să nu te gândeşti numai la poftele inimii tale, şi ci la nevoile şi plăcerile celor din familie (ale celor care locuiesc cu tine sub acelaşi acoperiş).

 

Ce se potriveşte mai bine: simplitate sau aer baroc?

 

În galeria foto vei vedea şi băi amenajate în stil contemporan sau minimalist, care mizează pe simplitate şi în cazul finisajelor, dar şi în cazul vasului de toaletă, al chiuvetei, al căzii şi al decoraţiunilor. Desigur că nu puteam exclude nici băile care au mai multe decoraţiuni, cu un aspect mai bogat şi care sunt mai expresive în ce priveşte personalitatea proprietarului. Important este să ştii tu ce te defineşte mai bine, care îţi este bugetul şi cum arată baia ideală.

 

Aici vei găsi mai multe sugestii pentru amenajarea băii pe bucăţele şi per total.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI