TIOR

Amenajarea baii – influente mediteraneene

Stilul mediteranean de amenajari interioare a mai fost abordat şi aici, însă cum faci ca baia ta să aibă numai influenţe mediteraneene, dar să păstreze un aer simplu şi elegant? Dacă vrei şi un strop de personalitate în decorarea băii, va trebui să îţi pui în practică ideile şi creativitatea sau să ceri opinia unui artist. Iar dacă vrei mai multe idei pentru amenajarea băii, vei găsi aici.

 

Oglinzi şi candelabre de tot soiul

 

Oglinzile sunt recomandate în special pentru băile mici, dar nu numai. Fixează cel puţin câte o oglindă pe doi dintre pereţii paraleli ai băii. Apoi asigură-te că acestea arată bine şi se potrivesc băii tale; alătură-le decoraţiuni argintii şi alege baterii argintii şi pentru chiuvetă şi cadă sau duş. Va trebui să potriveşti forma şi dimensiunile oglinzilor cu dimensiunile băii şi dimensiunile şi modelele celorlalte elemente decorative din baie.

 

Mozaic diversificat şi colorat

 

Mozaicul poate fi din cel clasic cu plăcuţe mici sau poate fi mozaic improvizat cu bucăţi de faianţă de diferite modele, aşa cum vei vedea şi în a doua imagine din galeria foto. De altfel, am mai discutat şi cu alte ocazii despre tipul acesta de finisaje.

 

Recomandat este să foloseşti fie mozaicul clasic, în cât mai puţine culori şi cu un chit unicolor, fie mozaic din faianţă diversificată, dar numai pe o porţiune din pereţii din baie, iar în rest faianţă albă sau într-o culoare neutră.

 

Decupaje în pereţi şi detalii arhitecturale

 

Tot în funcţie de dimensiunile băii tale vei alege şi următoarele detalii: dacă uşa şi fereastra de la baie vor avea forme deosebite sau dacă vei construi un perete fals în interiorul băii care să despartă zona de baie de zona tronului şi în care să fie decupate cu forme specifice, aşa cum vei vedea şi în a treia imagine din galeria foto.

 

Metal înnegrit şi elemente de lemn

 

Metalul înnegrit (fie că e înnegrit de vreme, fie că este vopsit pentru un aspect vintage) şi lemnul merg bine împreună, indiferent de tipul lemnului. Apoi, fiecare, dar şi separat, se potrivesc bine cu spiritul cald al stilului mediteranean de amenajări interioare. Din acest punct de vedere trebuie să te avertizăm să nu utilizezi toate sugestiile din acest articol pentru amenajarea băii – în special dacă nu vrei ca această influenţă mediteraneană să fie prea puternică.

 

Covoare colorate în baie

 

Covoarele sunt binevenite în fiecare cameră, inclusiv în baie. Pentru un suflu mediteranean, vei vrea să alegi un covor lucrat manual, o tapiserie cu influenţe ale diferitelor culturi, aşa cum este şi cel din ultima imagine din galeria foto pregătită pentru tine.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI