TIOR

Amenajarea baii – bazine vintage

În ultima vreme, toată lumea alege, atunci când îşi amenajează baia, vase de toaletă simple, albe şi bazine joase la fel de simple, la fel de albe. De ce s-a renunţat la bazinul suspendat? Se schimbă gusturile, se schimbă moda... lucrurile trebuie să se adapteze timpurilor! Pentru cei care vor să fie atipici sau sunt nostalgici gândindu-se la cum arătau locuinţele acum două decenii... iată că decoraţiunile vintage, atât de "la modă" acum, reprezintă o soluţie.

 

De ce ai vrea bazinul suspendat?

 

În primul rând, un bazin suspendat s-ar potrivi foarte bine într-o baie mică, deoarece nu ar fi cuprins în privirea la nivel şi, cu cât o cameră mică pare mai liberă, cu atât pare mai mică. În al doilea rând, dacă bazinul este suspendat, rămâne mai mult spaţiu pe perete pentru diferite ornamente sau accesorii necesare în baie la nivelul mâinilor.

 

Cât de sus să stea bazinul?

 

Cât mai sus! Toată ideea cu suspendarea bazinului este pentru a nu te lovi cu capul de bazin şi pentru a elibera cât mai mult câmpul vizual. Pentru ambele motivări este necesar ca bazinul să fie cât mai sus. În plus, aşa cum notam şi mai sus, ar fi de preferat să pui bazinul cât mai aproape de tavan pentru a lăsa mai mult spaţiu pentru creativitate, accesorii şi ornamente în baie. Doar pentru că baia este o cameră necesară şi nu una de relaxare (şi totuşi, dacă nici în baie nu te relaxezi, atunci unde?!) nu înseamnă că trebuie să ignori dimensiunea estetică a acestei încăperi.

 

Să discutăm puţin şi despre design?

 

Când discutăm despre bazinele suspendate şi design ne referim la bazinul propriu-zis, dar şi la cordonul sau lanţul acestuia (altfel cum ai trage apa?), la aspectul vasului de toaletă şi la materialele din care sunt realizate fiecare dintre acestea.

 

Vei analiza imaginile din galeria foto şi vei vedea că acest element vintage, bazinul toaletă suspendat poate fi chiar foarte chic: elemente decorative pe laturile bazinului în sine asortate cu elementele decorative ale vasului de toaletă, designul lanţului bazinului, până şi ţeava care merge de la bazin la vasul de toaletă poate avea un aspect chic, plăcut, dacă alegi materialul şi culoarea potrivită.

 

Desigur, ideal ar fi ca vasul de toaletă şi bazinul să fie primele elemente instalate în baie, aşa încât şi finisajele (gresie, faianţă, var etc) să fie alese în funcţie de acestea, dar şi spaţiile de depozitare, chiuveta, cada şi accesoriile (oglinda, covoraşul, etajerele, suporturile pentru prosoape, coşul pentru rufe etc) să se potrivească pieselor iminente ale băii.

 

Mai multe sugestii despre amenajarea băii poţi găsi aici, iar despre elementele vintage şi motivele pentru care ne plac, poţi răsfoi articolele de aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI