TIOR

Amenajarea baii: Aspect sofisticat cu bani putini

Tuturor ne place să ne placă băile de acasă: indiferent că îţi place să stai mult pe tron, că îţi place să te joci de-a cosmetica sau că îţi place să stai mult în cadă, tot trebuie să îţi placă felul în care arată această încăpere. Poţi amenaja o baie frumoasă chiar dacă ai un buget restrâns pentru acest proiect. Iată câteva sugestii simple şi cât mai puţin costisitoare...

 

Faianţă albă, ieftină + Chit de rosturi colorat

 

Faianţa albă este cea mai ieftină, în special plăcile de faianţă cu dimensiuni mici, de tipul celei folosite în finisajele realizate acum douăzeci de ani (ştii? "faianţa comunistă"). Totuşi, aspectul unei astfel de faianţe cu un chit alb poate fi puţin cam simplu şi să imprime o atmosferă neplăcută. Acest lucru poate fi reparat cu ajutorul unui chit pentru rosturi colorat, care nu costă în plus. În prima imagine din galeria foto, chitul folosit între plăcile de faianţă este kaki, aşa că impactul cromatic nu este foarte puternic, dar poţi alege şi o altă culoare.

 

Un covor din plăci de gresie

 

Felul în care foloseşti plăcile de gresie şi pe cele de faianţă poate avea efecte estetice plăcute. De exemplu, poţi crea mici jocuri de mozaic pe pereţi, dar şi mai drăguţ ar fi să vorbeşti cu cei pe care îi angajezi pentru a se ocupa de finisajele tale. Un model din gresie pe podea ar fi simpatic, nu-i aşa? Rezultatul ar trebui să fie asemănător cu cel din a doua imagine din galeria foto.

 

Mânere şi clanţe deosebite

 

Nu costă foarte mult să schimbi mânerele dulapurilor din baie şi nici să schimbi clanţa. Desigur, ar fi mai bine dacă ai putea să schimbi şi bateriile pentru chiuvetă şi cadă în aşa fel încât să se asorteze cu mânerele şi clanţa, dar este în regulă şi dacă aceste elemente sunt diferite. Despre mânere poţi citi şi aici, chiar dacă articolul în cauză este dedicat detaliilor estetice menite bucătăriei.

 

Mobilier cu personalitate

 

În funcţie de spaţiul disponibil, vei putea alege un scaun, un taburet, un dulap sau toate variantele de mai sus. Aceste piese de mobilier ar trebui să aibă un aspect deosebit: dacă se poate, să fie unicat, însă nu contează dacă sunt obiecte vechi, obiecte lucrate manual sau obiecte de mobilier moderne – acest lucru va depinde, în primul rând, de abilităţile tale şi, în al doilea rând, de resursele tale (resurse de piese vintage, resurse financiare, resurse de timp etc).

 

O cadă aleasă cu grijă

 

Cada este obiectul din baie care ocupă cel mai mult loc, lucrul pe care îl vezi prima dată. Prin urmare, şi aceata trebuie să arate bine. Din nou, nu trebuie să fie foarte scumpă, dar trebuie aleasă cu grijă. Apoi, va trebui să te gândeşti ori la un model pentru masca instalată în jurul căzii, ori la un fel simpatic de a decora exteriorul căzii. În această privinţă poate să îţi fie de ajutor acest articol.

 

Nu uita de detalii...

 

Întotdeauna detaliile contează. Prin urmare, acordă atenţie obiectelor lăsate la vedere: sticluţe de parfum, autocolante, suporturile pentru periuţele de dinţi, savoniere şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI