TIOR

8 Idei utile pentru decorarea baii

Amenajarea băii este un subiect amplu și, pentru că gusturile nu se discută, dar se mai și schimbă, acest subiect pare a fi un izvor nesecat de discuții. De data aceasta, vom discuta despre decorațiunile cele mai potrivite pentru baie – care sunt ele și cum anume trebuie să le alegi?

 

O oglindă specială

 

Alege-ți oglinda la dimensiunea și în forma potrivită pentru tine, dar și pentru baia ta (doar știi că toate obiectele dintr-o cameră trebuie acordate dimensiunii acesteia). Pentru un efect estetic mai puternic, alege pentru oglindă o ramă groasă, eventual cu un model impunător.

 

Pereți vopsiți, dar pe jumătate

 

Nu te obligă nimeni să ai pereţii din baie placaţi cu faianţă: poate ţie îţi place mai mult cum arată pereţii daţi cu var lavabil şi atât. Poţi schimba puţin atmosfera şi estetica băii tale dacă alegi ca jumătatea inferioară a camerei să fie zugrăvită cu o altă culoare. Contrastul are, de obicei, un efect vizual plăcut.

 

Cadă mică sau cabină de duș mare?

 

Nu este mai bine să ai un duş în care să încapi şi să ai destul loc pentru a instala aici un raft pentru gelurile de duş şi un scăunel pe care să te aşezi pentru a sta din când în când sub ploaia duşului şi a te relaxa? Oricum, trebuie să recunoşti că este frustrant să nu încapi bine în cadă, să trebuiască să stai pe o parte şi cu genunchii strânşi.

 

Mesajul din mozaic

 

Dacă ai dori să optezi pentru pereţi cu mozaic, nimeni nu te opreşte să o faci. Şi ştii ce ar fi drăguţ? Să îţi scrii un mesaj simpatic din plăcuţele de mozaic, indiferent că acesta este bicolor sau multicolor; nu va fi prea mult. Poate cel mai dificil ar fi să alegi mesajul care să te întâmpine de câteva ori pe zi.

 

Un covor adevărat

 

Nu lăsa ca baia să aibă un covor banal din cele de spumă, plastic sau orice alt material se mai foloseşte pentru fabricarea lor. Încearcă să aşezi în baie un covoraş din cele ţesute frumos, colorate, care să fie plăcute la atingere şi moi. Nu trebuie să ai cel mai scump covor persan, însă un covor din cele pe care le-ai aşeza în living


Cârlige mari pentru prosoape

 

Fixează în perete câteva cârlige pe care să le decorezi cu buline colorate în vârf (eventual de diferite culori) astfel încât să nu îţi străpungă prosoapele pe care le vei aşeza în aceste suporturi. Asigură-te că forma şi culorile cârligelor se potrivesc celorlalte ornamente din baie. 

 

Perdele voluminoase

 

Nu ai niciun motiv să te mulțumești cu banalele perdele de duș. Alege să dai un aer mai primitor băii tale și înlocuiește perdelele din impermeabil transparent cu niște draperii duble, lungi și groase.

 

Artă și plante în ghiveci

 

Doar pentru că este baie nu înseamnă că trebuie să fie un spațiu tern și plicticos. Este recomandat ca, în cazul în care ai destul loc în baie pentru astfel de lucruri, să aşezi aici un ghiveci cu o plantă pe măsura băii tale şi un obiect de artă, un ornament oarecare care ţi se pare ţie că se potriveşte aici.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI