TIOR

5 lucruri de evitat in amenajarea baii

Amenajarea băii presupune respectarea intimității și crearea unui spațiu cât mai relaxant și mai plăcut pentru toți ai casei. De aceea, trebuie să acordați multă atenție materialelor, texturilor și modului de organizare a băii, astfel încât să fie evitate toate neajunsurile posibile în acest spațiu. 
 
 
 
Cele mai comune greșeli sunt în parte incluse în planurile de construcție ale imobilelor și în parte neglijenței celui care amenajează acest spațiu. Iată care sunt câteva dintre cele mai importante criterii de amenajare a băii. 
 
 
Gândiți totul în avans. 
 
 
Trebuie să vă gândiți la eficiența băii dumneavoastră încă din momentul achiziționării materialelor pentru amenajare. Cele mai importante lucruri de luat în calcul sunt forma băii, dimensiunile încăperii, intensitatea luminii și modul de iluminare, precum și eficiența în timpul igienizării acestui spațiu. 
 
 
Indiferent că veți amenaja baia visurilor dumneavoastră sau că trebuie să vă găsiți ordinea într-o toaletă cât o cutie de chibrituri, va trebui să alegeți cu grijă instalațiile sanitare și modul în care le veți dispune. 
 
 
Găsiți o modalitate de aerisire. 
 
 
Aburii și mirosurile neplăcute nu ar trebui să staționeze în nicio încăpere, cu atât mai puțin în baie. Baia trebuie aerisită și pentru evitarea contactului prelungit cu vaporii substanțelor de curățare. 
 
 
De asemenea, este ideal ca baia să aibă o fereastră care să permită pătrunderea luminii naturale, care este mult mai bună și pentru momentele dedicate cosmeticii, cât și pentru odihnirea ochilor în timpul oricăror alte activități desfășurate în acest spațiu. 
 
 
 
Baia nu este camera tronului. 
 
 
Când amenajați baia, nu prioritizați existența vasului de toaletă. Amintiți-vă constant că scopul băii este să reprezinte un spațiu al intimității, al igienei, al curățeniei trupești și al cosmeticii. Încercați să  dispuneți instalațiile sanitare astfel încât vasul de toaletă să nu fie primul lucru văzut la pătrunderea în baie. 
 
 
Desigur, pentru acest lucru trebuie să țineți cont și de felul în care se deschide ușa, și de spațiul disponibil, și de aspectul și dimensiunile celorlalte obiecte din baie. 
 
 
Alegeți cadă sau duș? 
 
 
Primul criteriu în funcție de care veți face această alegere este, desigur, spațiul disponibil. Al doilea criteriu de luat în considerare este preferința dumneavoastră în ceea ce privește tipul de igienă, precum și timpul alocat băii. 
 
 
Nu uitați nici de celelalte sugestii privind amenajarea băii, respectiv instalarea unei căzi în interiorul dușului sau renunțarea la cabina clasică de duș și crearea unei mini camere de duș. De asemenea, puteți lua în considerare și existența unui bideu în baie. 
 
 
 
Asigurați un aspect aerisit. 
 
 
Este mult mai relaxant un spațiu scăldat în lumină și culori deschise decât unul întunecos ori zugrăvit în culori închise – este un fapt demonstrat de nenumărate studii. 
 
 
Încercați să mențineți baia cât mai liberă și cât mai bine luminată. Organizați prosoapele, produsele de curățat și cosmeticele în dulăpioare dispuse pe verticală, din materiale rezistente la umezeală și cu o lucrătură cât mai simplă. 
 
 
Pentru impresia unei încăperi mai bine luminate și mai spațioase, optați pentru oglinzi cât mai mari, fără rame sau cu rame cât mai subțiri. Pe de altă parte, mai ales dacă baia dumneavoastră beneficiază de o ferestruică, așezați într-un colț și un ghiveci cu o plantă. Poate o orhidee... 
 
 
 
Sursa foto: Houzz.com, Pinterest.com. 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI