4 Secrete pentru o baie luxoasa

07-10-2014 / Blog amenajari bai

Îţi doreşti ca baia să arate cât mai bine şi, dacă se poate, să investeşti cât mai puţin, nu-i aşa? Uite patru idei după care te poţi ghida pentru amenajarea unei băi cu aspect luxos, dar fără ca acest proiect să fie o catastrofă pentru buget...

 

Finisaje deosebite

 

Finisajele sunt întotdeauna importante – chiar şi când lipsesc cu desăvârşire. Contează culoarea predominantă pe care o alegi pentru amenajarea băii, dar şi texturile, gradul de luminozitate şi de tipul suprafeţei exterioare. De exemplu, în galeria foto vei observa că pereţii vopsiţi au diferite texturi (unii par mai bine finisaţi, alţii mai poroşi), dar şi că în unele băi proprietarii au ales faianţă şi pentru tavan.

 

Desigur, poţi alege ca pereţii tăi să se asorteze cu restul casei sau ca baia să fie amenajată cu influenţe italieneşti, greceşti, suedeze şi aşa mai departe. Aşadar, înainte de toate trebuie să alegi vasele din baie (casa sau cabina de duş, chiuveta şi vasul de toaletă), apoi faianţa şi gresia care se potrivesc cel mai bine cu instalaţiile şi cu vasele specifice băii – poţi alege chiar şi mozaic, faianţă simplă albă cu un chit colorat, mesaje scrise pe pereţi în mozaic, desene pe pereţi şi aşa mai departe.

 

Geamuri fumurii

 

Un aer misterios, dar şi un aspect deosebit ar fi uşor de obţinut dacă ai amenaja baia în nuanţe neutre, iar apoi ai alege ca perdeaua de la cadă sau uşile de la cabina de duş să fie fumurii. A doua imagine din galeria foto ar trebui să fie destul de reprezentativă în acest sens, încât tu să îţi poţi face o părere despre această sugestie.

 

Oglindire "magică"

 

O oglindă mare are un efect estetic foarte puternic, indiferent de camera unde o aşezi. Şi, pentru că oglinda nu poate lipsi din baie, de ce nu ai alege şi una foarte mare? Mai ales dacă baia ta nu este foarte spaţioasă, o oglindă de dimensiuni mari sau chiar două oglinzi de forme şi dimensiuni diferite, aşezate pe pereţi diferiţi, pot crea un efect vizual relaxant şi plăcut. 

 

Mai multe despre oglinzi poţi citi aici.  

 

Capricii asortate

 

De obicei, în amenajarea băii, "capriciile" sunt manifestate la nivel cromatic. Ia ca exemplu ultima imagine din galerie: inflexiunile cromatice şi îmbinările acestora, precum şi jocul dintre rocă, lemn, metal, ceramică şi sticlă, deşi arată excelent, nu poate fi interpretat decât ca manifestarea unui ego puternic şi... capricios. Ne scuzăm pentru repetiţie, dar nu există termen mai potrivit de data aceasta.

 

Dacă ai nevoie de mai multe sugestii pentru amenajarea băii, poţi răsfoi şi articolele de aici, dedicate întocmai acestei teme. 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.