TIOR

ANL Alba Iulia - Alba Iulia, Alba

Suna Email
Ansamblul rezidențial ANL Alba Iulia va cuprinde 14 case înșiruite, de 3 camere. Locuințele vor fi dispuse în 2 tronsoane independente, cu câte 7 vile fiecare. Regimul de înălțime al caselor va fi P + M.
Descriere si locatie ansamblu rezidential:

Ansamblul rezidențial ANL Alba Iulia va cuprinde 14 case înșiruite, de 3 camere (o cameră de zi, 2 dormitoare, bucătărie cu loc de luat masă, grup sanitar, baie, debara, cămară și terasă exterioară). Locuințele vor fi dispuse în 2 tronsoane independente, cu câte 7 vile fiecare. Regimul de înălțime al caselor va fi P + M.

Suprafețele utile ale locuințelor din ansamblul rezidențial ANL Alba Iulia se vor încadra între 96,2 mp și 100,2 mp, iar loturile de teren vor fi cuprinse între 151 și 264 mp. Prețurile celor 14 vile sunt în intervalul 51.892 euro și 57.922 euro (TVA inclus). 

Primăria Municipiului Alba Iulia va realiza din fonduri proprii viabilizarea terenului pe care se va construi ansamblul rezidențial ANL Alba Iulia (reţelele de utilităţi, drumul de acces, spaţiile verzi şi iluminatul public).

Terenul aferent locuinţelor se dă în folosinţă gratuită ANL de către Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, pe durata executării construcţiilor de locuinţe.

Ulterior predării locuințelor către beneficiari, terenul poate fi achiziționat la un preț minim de vânzare de 60 euro/mp, cu TVA inclus, conform HCL nr. 289/2013, respectiv poate fi concesionat la un preț minim de 2 euro/mp/an, conform HCL nr. 289/2013, completatã prin HCL nr. 349/2016.

Termen de finalizare: locuinţele vor fi realizate în termen de 10 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Bănci finanţatoare: Piraeus Bank, Raiffeisen Banca Pentru Locuinţe, BRD și CEC Bank SA.

Cum funcționează procesul de achiziție a locuințelor ANL?

ANL derulează la nivel național patru programe principale:

- Programul Locuințe prin credit ipotecar

- Programul Locuințe pentru tineri, destinate închirierii

- Renașterea satului românesc

- Locuințe sociale pentru comunitățile de romi

Programul de construcții locuințe prin credit ipotecar este, cronologic, primul program al agenției. Agenția a fost prima instituție care a oferit credite ipotecare și principalul promotor al pieței ipotecare din România.

Din 2001, în paralel cu programul de credit ipotecar, ANL implementează și dezvoltă un program special de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii.

Programul Renașterea satului românesc se adresează personalului didactic, medicilor, asistenților medicali și polițiștilor care își desfășoară activitatea în mediul rural.

Programul-pilot „Locuințe sociale pentru comunitățile de romi” se derulează de MDRAP prin intermediul ANL, conform HG nr. 1237/2008.

La aceste programe cu caracter permanent se adaugă și programe cu caracter temporar, de ajutorare a persoanelor afectate de inundații. Prin intermediul agenției s-au reconstruit case distruse sau grav avariate și s-au achiziționat materiale de construcție care au fost distribuite persoanelor sinistrate.

Prin toate aceste programe, Agenția Națională pentru Locuințe a încercat și încearcă să satisfacă nevoile locative ale cetățenilor români.

Programul Locuințe prin credit ipotecar se adresează tuturor persoanelor cu cetățenie română, care au împlinit vârsta de 18 ani și care doresc să cumpere o locuință construită prin ANL.

Pentru a putea cumpăra o locuință construită prin acest program, aveți nevoie de finanțare, reprezentată de un avans (depus de solicitant) și de un credit ipotecar (contractat de la băncile partenere).

Locuințele construite prin acest program pot fi apartamente sau case individuale, construite pe terenuri puse la dispoziția ANL de către consiliile locale pe durata execuției lucrărilor. De asemenea, consiliile locale asigură utilitățile pentru cartierele cu locuințe construite prin Programul Credit ipotecar.

Proprietarii locuințelor au posibilitatea de a cumpăra sau prelua în concesiune terenul de la autoritățile locale.

Locație ansamblu ANL Alba Iulia: Strada Nada Florilor, Nr. 1A - 1N

Modalitati de plata:
  • Credit imobiliar
  • Credit ipotecar
Facilitati ansamblu rezidential:
  • Parcare
Sistem constructiv ansamblu rezidential:

Sistem constructiv:

- fundații din beton armat, zidărie portantă din cărămidă termoeficientă (GVP), stâlpi, buiandrugi, centuri și placă peste parter din beton armat; scara interioară va fi, de asemenea, din beton armat.

- compartimentări de zidărie de 12,5 cm, 25 cm și parțial din gipscarton cu strat termo-fonoizolant din vată minerală

- pereții exteriori vor fi din zidărie de cărămidă de 25 cm, termoizolați cu polistiren expandat cu grosimea de 10 cm.

Finisaje interioare:

- zugrăveli cu var lavabil;

- placaje cu faianță;

- placaje cu gipscarton;

- pardoseli din gresie;

- pardoseli parchet laminat;

- tâmplărie interioară din lemn;


Finisaje exterioare:

- termosistem de exterior;

- învelitoare din tablă;

- jgheaburi și burlane din tablă;

- tâmplărie PVC;

- parapeți la balcoane parțial din metal;

- pergolă din lemn.


Peste parter planșeul va fi din beton armat, iar peste mansardă, acesta va fi din lemn. Șarpanta va fi din lemn, termoizolată cu vată minerală, și va fi stabilizată prin contravântuire și ancorată cu piese metalice și tiranți spre a fi asigurată și la efectul de sucțiune produs de vânt.

HARTA - Strada Nada Florilor, Nr. 1A - 1N
Locuinte de vanzare in ansamblul rezidential ANL Alba Iulia:
ANL Alba Iulia

51.892 € (TVA inclus)

Vanzare casa 3 camere Zona: Alba Iulia, Alba Casa 3 camere Suprafata utila: 100 mp
ANL Alba Iulia

57.534 € (TVA inclus)

Vanzare casa 3 camere Zona: Alba Iulia, Alba Casa 3 camere Suprafata utila: 96 mp
Contact ANL Alba Iulia
Detalii dezvoltator imobiliar Agentia Nationala pentru Locuinte

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) este instituție de interes public, de coordonare  a unor surse de finanţare în domeniul construcţiei de locuinţe, care funcţionează sub  autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice.

Citeste mai mult despre Agentia Nationala pentru Locuinte

ANL Alba Iulia - Alba Iulia, Alba

ANL Alba Iulia Ansamblul rezidențial ANL Alba Iulia va cuprinde 14 case înșiruite, de 3 camere. Locuințele vor fi dispuse în 2 tronsoane independente, cu câte 7 vile fiecare. Regimul de înălțime al caselor va fi P + M.
ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI